Het is belangrijk om je volgers up-to-date te houden op je Social Media kanalen en hier organisch bereik mee te behalen. Ware het niet dat het organisch bereik steeds verder wordt teruggeschroefd en de eigenaren van de Social Media kanalen je steeds meer richting Advertising sturen.

Bij Envoker blijven we altijd up-to-date van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van Social Media. Daarom kunnen wij onze klanten helpen om hier snel op in te spelen en te ondersteunen. Om ervoor te zorgen dat je toch je gehele doelgroep bereikt, moet je Social Media Advertising op een juiste manier inzetten.

Er zijn natuurlijk diverse Social Media kanalen beschikbaar met hun eigen advertising omgeving. Denk hierbij aan kanalen, zoals Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, maar tegenwoordig ook Snapchat. Het hangt af van de gebruikers van het kanaal en welke doelgroep jij als bedrijf wilt aanspreken om te bepalen op welke platformen je actief wilt zijn. Natuurlijk hangt deze keuze ook af van de Social Media strategie.

Het is een inkopper, maar Facebook is qua mogelijkheden op het gebied van advertising veel verder dan haar concurrenten. Er zijn namelijk vele verschillende doelstellingen in te stellen:

Het spreekt voor zich dat de doelstelling moet passen bij wat je met je totale campagne wilt gaan bereiken en hier passende content voor moet gaan maken. Hierbij dien je ook niet je doelgroep uit het oog te verliezen, want ook hier zijn er genoeg mogelijkheden.

 1. Merkbekendheid
 2. Bereik
 3. Verkeer
 4. Appinstallaties
 5. Videoweergaven
 6. Leads genereren
 7. Betrokkenheid bij bericht
 8. Pagina vind-ik-leuks
 9. Reacties op evenementen
 10. Chatberichten
 11. Conversies
 12. Verkopen uit productcatalogus
 13. Winkelbezoeken

Enthousiast en klaar om aan de slag te gaan?

Wij zeker! Neem direct contact met ons.

Heb je al klantdata voor handen, zoals emailadressen? Dan zijn deze gemakkelijk in te laden binnen Facebook, zodat je direct aan de slag kunt. Maar naast deze vorm van Custom Audience, zijn er nog een aantal mogelijkheden om te gebruiken in je targeting:

 • Website Custom Audience (Remarketing)
 • Lookalike Audience
 • Demografisch, geografisch, interesses en gedrag.

Vervolgens zijn er ook legio mogelijkheden om je doelgroep met je content aan te spreken in de vorm van een video of een afbeelding. Maar ook Canvas Ads die specifiek zijn ingericht voor mobiel zijn zeker het ontdekken waard.

Een deel van deze advertentiemogelijkheden zijn ook beschikbaar voor Instagram. Dit is vanwege het feit dat Facebook het kanaal Instagram heeft aangekocht. Ook op dit kanaal kun je je bedrijf dus profileren onder je doelgroepen.

Ook Snapchat, een redelijk nieuwe speler in het Social Media landschap, heeft sinds kort advertentiemogelijkheden toegevoegd voor bedrijven. Het adverteren gebeurt tussen het bekijken van de Stories, iets wat ook nog niet lang geleden bij de Facebook Stories en Instagram Stories mogelijk is. Beter goed gejat dan slecht bedacht, toch?

Daarnaast behoort ook Twitter tot de mogelijkheden om advertising in te zetten met Promoted Accounts, Promoted Tweets en Promoted Trends. Deze drie mogelijkheden zorgen voor het vergroten van je volgers, het vergroten van je bereik en een specifieke hashtag promoten. Met deze doelstellingen heb je, net zoals bij Facebook, targetingopties om je doelgroepen op Twitter te bereiken.

Daarnaast biedt ook het zakelijke netwerk LinkedIn advertentiemogelijkheden. Iets wat voor de B2B of meer zakelijke kant van je bedrijf erg aantrekkelijk is om te adverteren. Een netwerk met meer dan 6 miljoen leden biedt genoeg kansen om ook hier te excelleren op het gebied van advertising. Met mogelijkheden als:

 • Tekstadvertenties
 • Gesponsorde berichten
 • Gesponsorde InMails

Er zijn genoeg mogelijkheden op diverse kanalen om je bedrijf of specifiek product onder de aandacht te brengen, maar alles hangt samen met een goed doordachte strategie en de juiste instellingen te kiezen. Iets waar wij onze klanten graag bij ondersteunen en erg veel energie krijgen van het bouwen van excellerende advertenties!

Blijf op de hoogte van het online marketing nieuws!

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief naar onze klanten én geïnteresseerden. Deze nieuwsbrief staat vol met de laatste nieuwtjes op online marketing gebied. Wil je dus op een eenvoudige manier op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op online marketing gebied schrijf je dan snel in!

Bloovi
Combell
Decovry
Eventplanner.be / .nl
Halito
IgnitionOne
Roompot Vakanties
Verhuurwinkel.nl
Bing Ads
Connections
Dakenshop
Hogenboom Vakantieparken
StoryMe
Wellens Men
BandenConcurrent
Starss
Nilsson
Novid
Pinkminds
Villapark de Paardekreek
Sentia
Thermaalbad Arcen
BTS Tank Solutions
Dr. Feriduni Hair Clinic
LightBrands
Staen
Van Mele Tuinmeubelen
Neapharma
Klok'uus