Klanten bereiken via social media marketing

Social media behoren tot de waardevolste internetkanalen om je boodschap te verspreiden. Niet alleen onder jouw doelgroep, jouw klant, maar tevens onder potentieel geïnteresseerden. Met een goede social media marketing strategie bereik je naast mensen die jouw bedrijf al kennen namelijk ook relatief eenvoudig nieuwe leads en klanten. Voor een goed resultaat is het natuurlijk wel raadzaam om je social-mediacampagne te laten beheren door social media marketing bureau Envoker.

Social media gemaakt voor online marketing

Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram, Google+ en YouTube hebben de plaats die internet in het dagelijks leven inneemt voorgoed veranderd. Met name op marketinggebied is het kunnen inzetten van social media een belangrijke ontwikkeling gebleken. Waar in de tijd dat YouTube begon het merendeel van de gebruikers bijvoorbeeld nog een account onder een alias opende, is het mede dankzij Facebook gemeengoed geworden om je daadwerkelijke naam te vermelden.

Dat was nog maar het begin van wat verregaande social-mediamarketing mogelijk zou maken. In plaats van te kiezen voor anonimiteit zet de tegenwoordige social-mediagebruiker allerlei persoonlijke gegevens online. Hierdoor is de selectie van kwalitatieve leads stukken eenvoudiger en kan je een doelgerichte social media strategie ontplooien.

Relevante content centraal bij social media marketing

Wat social media eveneens voor hebben op traditionele manieren om je doelgroep te vinden, is dat veel gebruikers berichten delen. Zij helpen jou dus indirect met het vinden van leads en klanten. Social media leveren daarmee een grote bijdrage aan het opbouwen van naamsbekendheid, het creëren van een netwerk en het informeren van mensen over nieuwe producten of diensten.

Voor een geslaagde social media marketing strategie heb je echter wel goede content nodig. Deze moet mensen zodanig aanspreken, dat ze je bericht graag ‘sharen’ met hun vrienden, bekenden en/of zakelijke contacten. Een goede en relevante call to action die aansluit bij de content hoort daar natuurlijk ook bij. Social media spelen zo een doorslaggevende rol om een potentiële klant reeds in de attract fase te attenderen op je webshop.

Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker

“Vanuit Roompot zijn we zeer te spreken over de samenwerking. Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker. Online marketing is een belangrijk onderdeel van onze totale marketing strategie, hiervoor leveren de marketeers van Envoker al jaren een grote bijdrage. De resultaten hieruit volgend zijn jaar op jaar zeer positief!"

Laura Ligthart Laura Ligthart
Director Sales | Roompot Vakanties

Het is fijn een partner-in-crime te hebben waarop je kan terugvallen voor een second opinion

We doen voor onze media-brands met regelmaat beroep op de expertise van Envoker. Hoewel we intern heel wat kennis hebben, is het fijn een partner-in-crime te hebben waarop je kan terugvallen voor een second opinion, het sparren over de beste strategie of gewoon de extra handjes die nodig zijn om een project rond te krijgen. In Envoker hebben we voor het eerst een transparant bureau gevonden dat met plezier haar kennis deelt en pragmatisch meedenkt. De communicatie loopt altijd snel en direct, wat voor een online media-bedrijf als het onze gewoonweg essentieel is. En misschien nog het belangrijkste: de resultaten zijn er. Het verschil met andere bureaus komt meteen bovendrijven.

Kevin Van der Straeten Kevin Van der Straeten
Managing Mind | Pinkminds

Ik hou van de no-nonsense, resultaat gefocuste aanpak van Envoker.

Ik hou van de no-nonsense, resultaat gefocuste aanpak van Envoker. Ze hebben de nodige ervaring en kennis in huis om strategisch mee te denken op elk niveau. Daarnaast kan je ook voor uitvoerende taken meer dan gerust zijn van een correcte aanpak, met focus op de doelstellingen.

Nick Boterberg Nick Boterberg
Senior Online Marketeer | Combell

Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat.

Een open-minded, kritische én energieke club met ontzettend veel know-how over vrijwel alle aspecten van digitale marketing. Of het nu gaat over advertising, attributie, budgetten of strategische keuzes; Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat!

Wesley Koolen Wesley Koolen
E-Commerce Manager | Roompot Vakanties

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken.

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Jornt de Meurichy
Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Onze diensten

Social Media Adverteren

Het is belangrijk om je volgers up-to-date te houden op je Social Media kanalen en hier organisch bereik mee te behalen. Ware het niet dat het organisch bereik steeds verder wordt teruggeschroefd en de eigenaren van de Social Media kanalen je steeds meer richting Advertising sturen.

Social Media Adverteren

Social Media Strategie

Social media zijn niet meer weg te denken uit het internetlandschap. Er is tegenwoordig vrijwel geen bedrijf meer dat het zonder een of andere vorm van socialmedia-aanwezigheid doet. Doordat er zoveel verschillende mogelijkheden en kanalen zijn, kan je op het gebied van social media veel kanten op. Het resultaat van je online inspanningen staat of valt echter met een goed social media plan. Bij Envoker weten we alles van sociale media en hoe je deze op een doordachte manier inzet voor je bedrijf.

Social Media Strategie

Eerste fase van de inbound marketing funnel

Social-mediaposts met voor jouw doelgroep relevante content kunnen dankzij ‘share’-acties van internetgebruikers dus door veel mensen worden gelezen. Het bereik kan nog worden uitgebreid en nauwkeuriger worden aangestuurd als je de ontvangers uitkiest aan de hand van hun openbare profieldata. Taal, geslacht, locatie en leeftijd zijn bekend en kunnen belangrijke selectiemiddelen zijn bij Facebook adverteren.

Doordat je mensen al vroeg in hun buyer journeys benadert, noemt men het op deze manier je naam verspreiden wel inbound social media marketing. Je opent de inbound marketing funnel door via social mediakanalen tips, video’s en soortgelijke interessante content rond je producten of diensten te tonen. Vertrouwen wekken is doorgaans het doel van dergelijke social-mediamarketing. Zeker door een correcte inzet van social media met marketing automation is heel veel te bereiken. Je target ze dan niet alleen persoonlijk maar kan ze ook persoonlijk opvolgen met e-mail of gepersonaliseerde content.

Blijf op de hoogte van het online marketing nieuws!

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief naar onze klanten én geïnteresseerden. Deze nieuwsbrief staat vol met de laatste nieuwtjes op online marketing gebied. Wil je dus op een eenvoudige manier op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op online marketing gebied schrijf je dan snel in!

Online media marketing effectief inzetten

Betaald social media adverteren of waardevolle organische content plaatsen kan ook meer directe doelen dienen. Wanneer je met jouw content op social-mediakanalen leads en prospects bijvoorbeeld verleidt zich aan te melden voor je nieuwsbrief, kan je hen later met persoonlijke e-mails verder richting een aankoop sturen.

Net als bij veel online marketing wordt bij social media marketing uitgegaan van langetermijnplanning. Facebook, Twitter en andere social media zijn continu in beweging. Daarom moet een social media bureau snel kunnen inspelen op lopende of verwachte ontwikkelingen. En dat is precies wat de resultaatgerichte marketingspecialisten van Envoker doen.

Om je social media inspanningen goed in kaart te brengen is ook een goede rapportage vanuit de juiste tooling belangrijk. Wij maken niet alleen gebruik van de rapportages van de social media kanalen zelf maar ook tools als SemRush voor het bijhouden van je content inspanningen, analyseren van concurrenten en groei van je social media kanalen. social media semrush

Je kan zelfs precies zien wanneer en op welke dag jouw doelgroep online is op de diverse social media kanalen, handig!

social media semrush

Benieuwd hoe breed online marketing jouw doelgroep kan maken? Neem dan contact op met ons social media marketing bureau.

Enthousiast en klaar om aan de slag te gaan?

Wij zeker! Neem direct contact met ons.

Recente artikelen

Bloovi
Combell
Decovry
Eventplanner.be / .nl
Halito
IgnitionOne
Roompot Vakanties
Verhuurwinkel.nl
Bing Ads
Connections
Dakenshop
Hogenboom Vakantieparken
StoryMe
Wellens Men
BandenConcurrent
Starss
Nilsson
Novid
Pinkminds
Villapark de Paardekreek
Sentia
Thermaalbad Arcen
BTS Tank Solutions
Dr. Feriduni Hair Clinic
LightBrands
Staen
Van Mele Tuinmeubelen
Neapharma
Klok'uus