Gerichte advertenties met remarketing

Adverteren via internet kan op allerlei manieren. Naast display- en video-advertenties die je bezoekers een indruk van je website geven of reguliere aanbiedingen aanprijzen, kun je ook kiezen voor de inzet van dynamic remarketing. Deze vorm van gerichte internetreclame noemt men ook wel retargeting. Het doel is hetzelfde als dat van reguliere advertenties op het web namelijk omzet genereren, maar zoals de term al aangeeft wordt doelgerichter te werk gegaan. Daarnaast worden de advertenties dynamisch gevuld met productaanbod, gebaseerd op het gedrag van je websitebezoekers. Envoker is een expert op het gebied van goed uitgekiende remarketingcampagnes, die zelfs je koudste prospects en leads warm houden.

Dynamische remarketing in de praktijk – hoe werkt het?

Beknopt omschreven is retargeting een online marketingtechniek waarbij mensen die je site of shop hebben bezocht, opnieuw worden benaderd: geretarget. Dit gebeurt door middel van video-, tekst- of beeldadvertenties, die je potentiële klanten volgen over het hele web. In tegenstelling tot algemeen adverteren, wordt bij (dynamic) retargeting het specifieke product dat ze hebben bekeken nog eens nader uitgelicht of extra aangeprezen. De advertenties kennen de productvoorkeuren van je prospects, doordat op elke pagina van je website een zogeheten ‘remarketingtag’ of ‘remarketingpixel’ is geplaatst. Dit is een codefragment in de onderliggende code van je internetpagina’s. Hiermee wordt hun gedrag en de producten die ze bekijken (maar nog niet kopen) in combinatie met het lokale surfgedrag tijdelijk in een lijst opgenomen. Daardoor weten we precies welke (product)advertenties aan welke personen moeten worden getoond.

Enthousiast en klaar om aan de slag te gaan?

Wij zeker! Neem direct contact met ons.

Remarketing, maar met mate en sluit geconverteerde websitebezoekers uit

Omdat retargeting zo persoonlijk is, moet het weloverwogen worden toegepast. Actieve internetgebruikers onthouden wellicht niet alle websites of online winkels die ze hebben bezocht, maar het zal elke surfer opvallen als dezelfde of overeenkomstige advertenties keer op keer in beeld verschijnen. Zeker wanneer het een product betreft dat ze allang hebben aangeschaft of waarin ze niet direct of niet meer geïnteresseerd zijn. Dynamic remarketing dat zichzelf gedurende een bepaalde periode voortdurend herhaalt, werkt dan ook zonder meer tegen je. Subtiliteit is dus het sleutelwoord. Is een product reeds gekocht, dan is adverteren hiervoor overbodig. Wanneer een item op een wishlist staat, is het verstandig de bezoeker pas na enkele weken via retargeting te benaderen. En indien iemand geen belangstelling meer toont, zorg dan dat deze tijdelijk geen advertenties te zien krijgt.

Doordachte remarketing campagne verhoogt je online omzet

Cruciaal bij het opzetten van een retargetingcampagne is dus dat de weergavefrequentie van een bepaalde productadvertentie beperkt is en dat de eerdere bezoekers van je site niet te lang op de lijst staan die op basis van je remarketingtags is aangelegd. Met goed gesegmenteerde remarketinglijsten zorg je ervoor dat je prospects relevante advertenties op het juiste moment onder ogen krijgen. Als die wetenschap in acht wordt genomen, kan het inzetten van dynamische remarketing bijzonder succesvol zijn. En het mes snijdt daarbij aan twee kanten. Je potentiële klanten krijgen namelijk niet alleen de producten te zien die zij op jouw pagina’s hebben bekeken, maar worden daarnaast ook herinnerd aan jouw webshop of bedrijf. Dit maakt de effectiviteit van adverteren aanzienlijk hoger. Neem contact op met Envoker wanneer je interesse hebt om gericht met remarketing aan de slag te gaan.

Dynamic Remarketing | Verhoog je omzet - Envoker Internet Marketing

Blijf op de hoogte van het online marketing nieuws!

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief naar onze klanten én geïnteresseerden. Deze nieuwsbrief staat vol met de laatste nieuwtjes op online marketing gebied. Wil je dus op een eenvoudige manier op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op online marketing gebied schrijf je dan snel in!

Bloovi
Combell
Decovry
Eventplanner.be / .nl
Halito
IgnitionOne
Roompot Vakanties
Verhuurwinkel.nl
Bing Ads
Connections
Dakenshop
Hogenboom Vakantieparken
StoryMe
Wellens Men
BandenConcurrent
Starss
Nilsson
Novid
Pinkminds
Villapark de Paardekreek
Sentia
Thermaalbad Arcen
BTS Tank Solutions
Dr. Feriduni Hair Clinic
LightBrands
Staen
Van Mele Tuinmeubelen
Neapharma
Klok'uus