Eenvoudig webbeheer met Google Tag Manager

Om de prestaties van je webpagina’s te analyseren, is het noodzakelijk om features als Google Tagmanager op je website te implementeren. Zo kun je gericht aan de slag met webanalytics door bijvoorbeeld Google Analytics, Adwords, Facebook, Hotjar etc. en andere tools te koppelen en in te richten. Google Tagmanger is een tool waarmee je zelf heel eenvoudig tags aan je site kunt toevoegen en deze ook weer aan kunt passen, zonder de tussenkomst van een developer.


Met een goede Tagmanager implementatie verkrijg je data, statistieken en rapportages in bijv. Google Analytics, zodat je een betrouwbaar en compleet beeld krijgt van het verkeer en hun gedrag op je website. Een goede Tagmanagement implementatie is voor ons het vertrekpunt van iedere samenwerking. De marketeers van Envoker adviseren met name Google Tagmanager, waarbij de marketeers ook kennis hebben van het Data Management Platform Tealium.

Uitleg Google-tagmanagement

Tagmanagement is ontzettend handig om zelf als marketeer tags en triggers te configureren om zo het gedrag van je online bezoekers te analyseren. Door het tagmanagementsysteem van Google op je site te implementeren, is het mogelijk om doeltreffender gebruik te maken van de gegevens die Google Analyitcs over je webbezoekers verzamelt. Die informatie is bijvoorbeeld nuttig om advertenties te personaliseren en effectief op hen af te stemmen. Maar ook om in te zoomen op specifieke campagnes, remarketing in te stellen of eigen variabelen in te stellen, zodat je Google Analytics verrijkt met specifieke data van jouw platform of website.

Een ander voordeel van het Google-tagmanagementsysteem is dat je zonder tussenkomst van een webdeveloper de tags op je website kunt beheren. Deze tags worden geactiveerd door triggers. De triggers zijn gevuld met variabelen die uitgelezen worden. Hiermee wordt het doormeten, beheersen en beheren van je website en statistieken een stuk eenvoudiger. Indien de onderliggende datalaag  goed is geconfigureerd, kan je alles naar eigen wens en inzicht configureren uitlezen.

Google Tag Manager

Enthousiast en klaar om aan de slag te gaan?

Wij zeker! Neem direct contact met ons.

Google Tag Manager event tracking

Het tagmanagementsysteem beoordeelt aan de hand van de ingestelde variabelen en voorwaarden wat er gemeten moet worden op je website of in je webshop. Google Tag Manager houdt de instellingen bij die bepalen waar op je pagina’s de tags getriggerd moeten worden. Middels een koppeling tussen Google Analytics en de tagmanager worden de voorwaarden die zijn ingesteld meegenomen in de statistieken. Zo kun je heel gericht Google Tag Manager event tracking inzetten en nauwkeurige inzichten te krijgen in het surf- en klikgedrag van de bezoekers van je site of webwinkel. Envoker kan je ondersteunen bij de strategische aanpak en het toepassen van tagmanagement. Belangrijke zaken om vooraf te bepalen zijn wat de doelen en KPI’s van je website zijn. Aan de hand daarvan besluiten we waarop we gaan meten.

Tagmanagement eindeloos inzetbaar

Bij het maken van afspraken over welke gebeurtenissen worden gemeten kun je heel ver gaan. Er zijn talloze zaken mee mogelijk, waaronder het registreren van klikken op links en formulieren, enhanced e-commerce-implementatie, en meetpixels als Facebook-pixels en LinkedIn-pixels. Het Google-tagmanagementsysteem is bovendien gratis. Envoker helpt je bij het eenmalig implementeren van de vereiste code op je site en het invoeren van de basisinstellingen. Daarna kan je alles op een centrale plek regelen en bijhouden zonder dat de werking en snelheid van de website nadelig worden beïnvloed. Desgewenst kunnen wij het beheer voor je uitvoeren.

Een correcte tagmanagementimplementatie is voor Envoker echt de basis voor een goede samenwerking. Neem contact met ons op bij interesse in Google Tag Manager of Tealium. Envoker weet precies hoe je hiermee het beste relevante informatie en data uit je site en shop kunt halen.

Blijf op de hoogte van het online marketing nieuws!

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief naar onze klanten én geïnteresseerden. Deze nieuwsbrief staat vol met de laatste nieuwtjes op online marketing gebied. Wil je dus op een eenvoudige manier op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op online marketing gebied schrijf je dan snel in!

Bloovi
Combell
Decovry
Eventplanner.be / .nl
Halito
IgnitionOne
Roompot Vakanties
Verhuurwinkel.nl
Bing Ads
Connections
Dakenshop
Hogenboom Vakantieparken
StoryMe
Wellens Men
BandenConcurrent
Starss
Nilsson
Novid
Pinkminds
Villapark de Paardekreek
Sentia
Thermaalbad Arcen
BTS Tank Solutions
Dr. Feriduni Hair Clinic
LightBrands
Staen
Van Mele Tuinmeubelen
Neapharma
Klok'uus