Linkbuilding essentieel voor succesvolle SEO 

Om beter te scoren in de zoekresultaten van Google is meer nodig dan slechts het verwerken van de belangrijkste sleutelwoorden in je webcontent. Dit onderdeel van SEO is natuurlijk ook van groot belang, maar de zoekmachines letten op meer dan keyworddichtheid alleen. Wat binnen een SEO-traject namelijk ook niet mag ontbreken is een doeltreffende linkbuilding strategie. Zoekmachines bepalen aan de hand van het linkprofiel van een website welke autoriteit deze heeft. Voor het verbeteren van je Google-beoordeling is je linkbuilding uitbesteden aan Envoker een uitstekend idee. 

Werking en uitwerking van linkbuilding 


Wanneer online marketeers spreken over 'linkbuilding' doelen zij vooral op backlinks. Een backlink betekent dat via een link vanaf een externe website naar jouw site wordt verwezen. Dit kan je op verschillende manieren realiseren. Enkele daarvan zijn het aanmelden van je website bij webgidsen en linkpagina’s, het laten schrijven van aanbevelingen op andere sites, linkvermeldingen op de websites van gerelateerde bedrijven en organisaties, en het verspreiden van online persberichten waarin een link naar jouw site staat. Het op deze wijze opbouwen van een linkprofiel zorgt ervoor dat de zoekmachines je website sneller als betrouwbaar zullen beoordelen. Deze linkbuilding strategie leidt op haar beurt tot een hogere positie van je site in de zoekresultaten. Zoekmachines beschouwen een kwalitatieve backlink namelijk als een aanbeveling, wat een positief effect heeft op je uiteindelijke ranking. 

Enthousiast en klaar om aan de slag te gaan?

Wij zeker! Neem direct contact met ons.

Kwantitatieve versus kwalitatieve linkbuilding 


Er zit echter een addertje onder het gras, want het lukraak plaatsen van je webadres op willekeurige sites geeft vrijwel nooit het gewenste resultaat. Dergelijke kwantitatieve linkopbouw kan zelfs tegen je werken. Zoekmachines worden steeds intelligenter en zijn in staat om de kwaliteit van links te herkennen. In het slechtste geval kan het overmatig en excessief laten verwijzen naar je website als spam worden opgevat. Daarom is het beter om ervoor te zorgen dat het plaatsen van backlinks op een natuurlijke manier gebeurt. Een subtiele vorm van backlinken is bijvoorbeeld een verwijzing vanaf een website die is opgebouwd rond een voor jouw site relevant zoekwoord. Ook het maken van verwijzingen binnen de diverse pagina’s van je eigen website is een belangrijk onderdeel van kwalitatieve linkbuilding. Dit staat bekend als interne linking. 

Linkbuilding uitbesteden voor beste resultaat 


Achter het opbouwen van een goed werkend en effectief linkprofiel gaat dus een hele wetenschap schuil. Om die reden besluiten veel ondernemingen en organisaties om het toevoegen van interne en laten aanbrengen van externe linkverwijzingen uit te besteden. Door het inschakelen van een professionele marketingpartner voor je linkstrategie scoort een website beduidend hoger in de zoekmachines dan wanneer je zelf aan het experimenteren slaat. Om de concurrentie online een stap voor te zijn en te blijven kan je je linkbuilding uitbesteden aan Envoker. Wij bevorderen je vindbaarheid door een weloverwogen mix van technische SEO, contentmarketing, backlinking en interne linking. Webcontent en links worden gaandeweg opgebouwd onder leiding van een marketeer die past bij jouw bedrijf. Envoker weet alles van zoekmachineoptimalisatie en helpt je graag met het realiseren van succesvolle en lonende linkbuilding.

Blijf op de hoogte van het online marketing nieuws!

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief naar onze klanten én geïnteresseerden. Deze nieuwsbrief staat vol met de laatste nieuwtjes op online marketing gebied. Wil je dus op een eenvoudige manier op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op online marketing gebied schrijf je dan snel in!

Bloovi
Combell
Decovry
Eventplanner.be / .nl
Halito
IgnitionOne
Roompot Vakanties
Verhuurwinkel.nl
Bing Ads
Connections
Dakenshop
Hogenboom Vakantieparken
StoryMe
Wellens Men
BandenConcurrent
Starss
Nilsson
Novid
Pinkminds
Villapark de Paardekreek
Sentia
Thermaalbad Arcen
BTS Tank Solutions
Dr. Feriduni Hair Clinic
LightBrands
Staen
Van Mele Tuinmeubelen
Neapharma
Klok'uus