YouTube advertising vergroot brand awareness

Voor bedrijven, organisaties, webshops en overige partijen die online actief zijn, vormt het internet een oneindig medium om aandacht te genereren. Het wereldwijde web is dé plaats voor het vinden van je doelgroep, terwijl het bovendien talloze mogelijkheden biedt om je product, dienst of naam onder de aandacht van een mondiaal publiek te brengen. Een van de manieren om geïnteresseerden en potentiële klanten te bereiken is via advertenties op videoplatform YouTube. Bij Envoker kunnen grote en kleine ondernemingen terecht die succesvol willen adverteren op Youtube.

Goede redenen voor YouTube marketing

Internet kent diverse grote platforms waar men niet omheen kan en waar vrijwel iedereen wel eens van gehoord heeft. Google is misschien wel het bekendste voorbeeld, maar ook YouTube geniet op globaal niveau veel populariteit. Het in februari 2005 opgerichte Amerikaanse platform geldt tegenwoordig als ‘s wereld grootste videowebsite. Daarnaast is het na Google de meest gebruikte zoekmachine op internet. YouTube wordt maandelijks bezocht door meer dan een miljard mensen. In Nederland ligt het gebruikersaantal op ruim zeven miljoen mensen per maand. Hierdoor is het videoplatform uiterst interessant voor bedrijven en andere adverteerders om met hun doelgroep in contact te komen. Video-advertenties hebben namelijk een hoge gevoelswaarde. Een goede YouTube marketing strategie bereikt veel mensen dankzij de zeer gerichte targetingmogelijkheden. Doordat je slechts per interactie betaalt, is het financieel ook aantrekkelijk. Je betaalt dus alleen voor resultaat.

Enthousiast en klaar om aan de slag te gaan?

Wij zeker! Neem direct contact met ons.

YouTube advertising bereikt elke doelgroep

Adverteren via YouTube is bijzonder beschikt voor het aanspreken van een geselecteerd publiek. Je kan de doelgroep waarvoor je video-advertenties bestemd zijn bijvoorbeeld specificeren op basis van uitgevoerde YouTube-zoekopdrachten, eerder bekeken YouTube-video’s, geslacht, leeftijd en locatie. Deze selecties maak je via Google Ads (voorheen Google AdWords), het Google-programma achter YouTube-advertenties. YouTube adverteren leent zich uitstekend voor het vergroten van brand awareness en naamsbekendheid, het ondersteunen van een specifieke product- of dienstverleningscampagne, het trekken van meer bezoekers naar je website, het claimen van autoriteit op een bepaald gebied en het ondersteunen van offline marketingcampagnes. YouTube heeft diverse adverteermogelijkheden, waaronder TrueView InStream-advertenties, TrueView Video Discovery-advertenties, Standaard display-advertenties en InVideo Overlay-advertenties. Elke optie brengt een andere wijze van vertonen met zich mee. YouTube berekent de kosten van vertoning doorgaans op grond van Cost-per-View.

YouTube marketing strategie opzetten

Zoals hierboven aangegeven moet je om te kunnen adverteren op YouTube beschikken over een Google Ads-account. Daaraan koppel je je YouTube-kanaal of -kanalen. Om je video’s via YouTube te vertonen, dienen deze ingesteld te zijn als ‘openbaar’ en moet de mogelijkheid tot ‘embedding’ van je video’s zijn geactiveerd. Je mag een reclamevideo zo lang maken als je wilt, maar video-advertenties tot drie minuten worden het best bekeken. Voor een hogere effectiviteit kan je de ‘in-market’-optie van Google Ads gebruiken. Zo richt je je YouTube marketing specifiek op kijkers met een koopintentie voor bepaalde producten. Deze mensen zijn daarmee dus ‘in-market’ en potentiële afnemers. Omgekeerd werkt het ook. Het is ook mogelijk om kijkers van je Youtube video te retargeten zodra ze een relevante zoekopdracht in Google uitvoeren. Zo benut je de kracht van beide platformen optimaal. Overigens biedt YouTube advertentiemogelijkheden voor uiteenlopende budgetten, waarbij de mate van targeting bepalend is. Neem contact op met Envoker wanneer je benieuwd bent wat YouTube advertising voor jou kan betekenen.

Blijf op de hoogte van het online marketing nieuws!

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief naar onze klanten én geïnteresseerden. Deze nieuwsbrief staat vol met de laatste nieuwtjes op online marketing gebied. Wil je dus op een eenvoudige manier op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op online marketing gebied schrijf je dan snel in!

Bloovi
Combell
Decovry
Eventplanner.be / .nl
Halito
IgnitionOne
Roompot Vakanties
Verhuurwinkel.nl
Bing Ads
Connections
Dakenshop
Hogenboom Vakantieparken
StoryMe
Wellens Men
BandenConcurrent
Starss
Nilsson
Novid
Pinkminds
Villapark de Paardekreek
Sentia
Thermaalbad Arcen
BTS Tank Solutions
Dr. Feriduni Hair Clinic
LightBrands
Staen
Van Mele Tuinmeubelen
Neapharma
Klok'uus