Video adverteren essentieel in e-marketing

Video advertenties hebben een belangrijk aandeel binnen displaymarketing oftwel display advertising. Bij het marketen van je webshop of website is het dankzij online video adverteren namelijk mogelijk om eenvoudig je doelgroep te bereiken en snel duidelijk te maken wat je te bieden hebt. Marketingbureau Envoker helpt je met het bedenken en creëren van je videocampagne en weet bij welke internetkanalen je jouw video het beste kunt aanbieden.

Voordelen van online video advertising

De afgelopen jaren heeft video adverteren steeds meer terrein gewonnen op internet. Het is dan ook eenvoudig om video content te maken en onder potentieel geïnteresseerden te distribueren. YouTube is daarbij voor veel mensen het bekendste videoplatform, maar ook een website als Vimeo heeft een groot bereik. Daarnaast is het mogelijk om advertentievideo’s te plaatsen op en te verspreiden via Facebook en andere social media.

Een video stelt je dus in staat om je boodschap middels verschillende online kanalen rechtstreeks met jouw doelgroep te delen. Wanneer je gebruik wil maken van video adverteren zijn er natuurlijk wel diverse punten om in acht te nemen. Het laatste dat je wilt is dat mensen je video weg klikken.

Video advertentie met resultaat

Bij het opzetten van een videocampagne is het vasthouden van kijkers een van de belangrijkste zaken. De eerste paar seconden van een video zijn dan ook cruciaal. Het is daarom aan te raden om ervoor te zorgen dat de kijker aan het begin direct wordt gegrepen. Dit kan je doen door middel van pakkende beelden of een gesproken tekst die uitnodigt om verder te kijken.

Interesse wekken, het creëren van brand awareness en informatie verschaffen zijn goede redenen om te kiezen voor online video adverteren. In je video moet daarom snel duidelijk zijn wat jouw merk, product of dienst voor de klant kan betekenen en via welke website er meer over is te vinden.

Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat.

Een open-minded, kritische én energieke club met ontzettend veel know-how over vrijwel alle aspecten van digitale marketing. Of het nu gaat over advertising, attributie, budgetten of strategische keuzes; Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat!

Wesley Koolen Wesley Koolen
E-Commerce Manager | Roompot Vakanties

Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker

“Vanuit Roompot zijn we zeer te spreken over de samenwerking. Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker. Online marketing is een belangrijk onderdeel van onze totale marketing strategie, hiervoor leveren de marketeers van Envoker al jaren een grote bijdrage. De resultaten hieruit volgend zijn jaar op jaar zeer positief!"

Laura Ligthart Laura Ligthart
Director Sales | Roompot Vakanties

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken.

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Jornt de Meurichy
Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Het is fijn een partner-in-crime te hebben waarop je kan terugvallen voor een second opinion

We doen voor onze media-brands met regelmaat beroep op de expertise van Envoker. Hoewel we intern heel wat kennis hebben, is het fijn een partner-in-crime te hebben waarop je kan terugvallen voor een second opinion, het sparren over de beste strategie of gewoon de extra handjes die nodig zijn om een project rond te krijgen. In Envoker hebben we voor het eerst een transparant bureau gevonden dat met plezier haar kennis deelt en pragmatisch meedenkt. De communicatie loopt altijd snel en direct, wat voor een online media-bedrijf als het onze gewoonweg essentieel is. En misschien nog het belangrijkste: de resultaten zijn er. Het verschil met andere bureaus komt meteen bovendrijven.

Kevin Van der Straeten Kevin Van der Straeten
Managing Mind | Pinkminds

Ik hou van de no-nonsense, resultaat gefocuste aanpak van Envoker.

Ik hou van de no-nonsense, resultaat gefocuste aanpak van Envoker. Ze hebben de nodige ervaring en kennis in huis om strategisch mee te denken op elk niveau. Daarnaast kan je ook voor uitvoerende taken meer dan gerust zijn van een correcte aanpak, met focus op de doelstellingen.

Nick Boterberg Nick Boterberg
Senior Online Marketeer | Combell

Enthousiast en klaar om aan de slag te gaan?

Wij zeker! Neem direct contact met ons.

Video adverteren gericht op desktop en mobiel

Het is verder verstandig om altijd rekening te houden met mobiele kijkers. Ongeacht of je een video via YouTube, Facebook of een ander platform verspreidt. Hierbij zijn het formaat en de lengte van de video belangrijke aandachtspunten. Doordat veel mensen gebruikmaken van mobiele apparaten is de aanbevolen beeldverhouding tegenwoordig het verticale 9:16 in plaats van het horizontale 16:9.

Om aan zowel mobiele kijkers als desktopgebruikers tegemoet te komen, is het vierkante 1:1-videoformaat evenwel ideaal. Zoals displayconsultant Jesse van Opbergen uitlegt moet een videoadvertentie bovendien ook zonder geluid duidelijk zijn. Het overgrote deel van de Facebook-, Instagram- en LinkedIn-gebruikers heeft het geluid bij het bekijken van een video namelijk niet aan staan.

Onze diensten

Youtube Adverteren

Voor bedrijven, organisaties, webshops en overige partijen die online actief zijn, vormt het internet een oneindig medium om aandacht te genereren. Het wereldwijde web is dé plaats voor het vinden van je doelgroep, terwijl het bovendien talloze mogelijkheden biedt om je product, dienst of naam onder de aandacht van een mondiaal publiek te brengen. Een van de manieren om geïnteresseerden en potentiële klanten te bereiken is via advertenties op videoplatform YouTube. Bij Envoker kunnen grote en kleine ondernemingen terecht die succesvol willen adverteren op Youtube.

Youtube Adverteren

Online video adverteren uitrollen via Envoker

Het leven op een mobieltje gaat sneller dan op een desktop en de verschillen ten opzichte van elkaar spreken voor zich. Mobiele kijkers geven video’s en andere content op social media gemiddeld 1,7 seconden van hun tijd, terwijl desktopgebruikers hiervoor 2,5 seconden uittrekken. In beide gevallen is het dus belangrijk dat je video vanaf de openingsbeelden boeiende content laat zien.

Dit gaat zowel op voor een informatieve video of tutorial als voor een pre-roll die wordt afgespeeld voor een eigenlijke video of als reclamevideo tussen YouTube-video’s. Je relevante doelgroep vinden en deze vasthouden is uiteindelijk waar het bij video advertising om draait. Met Envoker haal je dankzij ambitieuze en gedreven marketeers het maximale uit video adverteren.

Blijf op de hoogte van het online marketing nieuws!

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief naar onze klanten én geïnteresseerden. Deze nieuwsbrief staat vol met de laatste nieuwtjes op online marketing gebied. Wil je dus op een eenvoudige manier op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op online marketing gebied schrijf je dan snel in!

Recente artikelen

Bloovi
Combell
Decovry
Eventplanner.be / .nl
Halito
IgnitionOne
Roompot Vakanties
Verhuurwinkel.nl
Bing Ads
Connections
Dakenshop
Hogenboom Vakantieparken
StoryMe
Wellens Men
BandenConcurrent
Starss
Nilsson
Novid
Pinkminds
Villapark de Paardekreek
Sentia
Thermaalbad Arcen
BTS Tank Solutions
Dr. Feriduni Hair Clinic
LightBrands
Staen
Van Mele Tuinmeubelen
Neapharma
Klok'uus