Belang van een doordachte social media strategie

Social media zijn niet meer weg te denken uit het internetlandschap. Er is tegenwoordig vrijwel geen bedrijf meer dat het zonder een of andere vorm van socialmedia-aanwezigheid doet. Doordat er zoveel verschillende mogelijkheden en kanalen zijn, kan je op het gebied van social media veel kanten op. Het resultaat van je online inspanningen staat of valt echter met een goed social media plan. Bij Envoker weten we alles van sociale media en hoe je deze op een doordachte manier inzet voor je bedrijf.

Social-mediacampagne - weet wat je wilt

Een account op een social-mediakanaal aanmaken is één ding, deze tot een succesvolle pagina met een significant aantal geïnteresseerde en actieve volgers maken, is een ander verhaal. Internet is een uiterst handig hulpmiddel met een ongekende reikwijdte. Het bereiken van de juiste doelgroep via sociale media kan evenwel behoorlijk lastig zijn. Een goede social media strategie is daarom essentieel. Voordat je een campagne via social media opzet of een dergelijk kanaal überhaupt besluit te openen dien je jezelf dan ook af te vragen waarom je het medium wilt gebruiken. Pas wanneer je een duidelijk antwoord op deze vraag hebt kan je overgaan tot het uitstippelen van een strategie voor je sociale media. Envoker helpt je daarbij met internetcampagnes die potentieel geïnteresseerden niet alleen bereiken, maar ook aanspreken en activeren.

 

 

Enthousiast en klaar om aan de slag te gaan?

Wij zeker! Neem direct contact met ons.

Social media plan dat werkt

Als internetmarketingbureau heeft Envoker veel ervaring met online strategieën en social media optimalisatie. Daar komt het nodige bij kijken, zoals het identificeren van je doelgroep, welke plaats sociale media innemen binnen de organisatie en het belang van een goede campagne. Iedere ondernemer die populaire openbare internetkanalen gebruikt heeft hier waarschijnlijk wel iets over gehoord of gelezen. Wat vaak echter ontbreekt is deze zaken succesvol omzetten naar de praktijk. En hier ligt de kracht van Envoker. Voordat wij een social media strategie ontwikkelen, analyseren wij eerst waar je doelgroep online over praat. Op basis van de uitkomst hiervan onderzoeken we welke rol jouw bedrijf binnen dit geheel kan spelen en in welke fase van de customer journey dat is. Vervolgens bepalen wij de doelstellingen en KPI’s, en zetten we een plan uiteen.

 

 

 

 

Contentplanning en social media monitoring

Ook bij het verdere traject en de implementatie van je social-mediastrategie blijven we intensief betrokken. Het succes van je social-mediakanalen wordt grotendeels bepaald door de planning en  inhoud van je online posts. Deze moeten aansluiten bij de customer journey om een zo breed mogelijk publiek aan te spreken. Belangrijke strategische pijlers zijn doelgerichtheid, efficiëntie, herkenbaarheid, meetbaarheid en inzicht in verbetermogelijkheden. Om hiervan een goed beeld te krijgen passen we social media monitoring toe. Zo weten we wie erover je praat, en hoe en wanneer men dit doet. Daarnaast maken we een specifieke contentplanning afgestemd per kanaal en informatiebehoefte. Daarnaast zetten we advertising in en bieden we handvatten voor een geslaagde strategie. De tijd dat ondernemers social media ‘erbij’ konden doen is definitief voorbij. Je bedrijf en doelgroep verdienen het om door middel van een breed social media plan tot klinkende resultaten te komen.

Blijf op de hoogte van het online marketing nieuws!

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief naar onze klanten én geïnteresseerden. Deze nieuwsbrief staat vol met de laatste nieuwtjes op online marketing gebied. Wil je dus op een eenvoudige manier op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op online marketing gebied schrijf je dan snel in!

Bloovi
Combell
Decovry
Eventplanner.be / .nl
Halito
IgnitionOne
Roompot Vakanties
Verhuurwinkel.nl
Bing Ads
Connections
Dakenshop
Hogenboom Vakantieparken
StoryMe
Wellens Men
BandenConcurrent
Starss
Nilsson
Novid
Pinkminds
Villapark de Paardekreek
Sentia
Thermaalbad Arcen
BTS Tank Solutions
Dr. Feriduni Hair Clinic
LightBrands
Staen
Van Mele Tuinmeubelen
Neapharma
Klok'uus