Facebook is het meest gebruikte Social Media platform van dit moment met 10,4 miljoen gebruikers, waarvan 7,5 miljoen dagelijks op dit platform te vinden zijn. Om de gebruiker te beschermen van alle posts van bedrijven, wordt het organisch bereik steeds verder teruggedraaid en moet er steeds meer geïnvesteerd worden in advertising om de juiste doelgroepen te bereiken. Iets waar Envoker graag bij helpt om een optimaal strijdplan te maken om het beste resultaat te behalen.

Vanuit Envoker hebben we jarenlang ervaring op het gebied van Facebook Advertising en kennen we alle advertentiemogelijkheden door en door. Of je nu hulp nodig hebt met het opzetten van een advertentieaccount

De advertentiemogelijkheden binnen Facebook worden steeds verder uitgebreid en op het moment van schrijven zijn er al tal van mogelijkheden beschikbaar. Het begint uiteraard bij het bepalen van de doelstelling van je campagne, waarbij de keuze gemaakt kan worden uit o.a. de mogelijkheden hiernaast.

Na het bepalen van je doelstelling vervolgen we het traject naar het bepalen en creëren van doelgroepen. Hierin kan de doelgroep zowel erg breed als erg specifiek ingesteld worden. Je kunt namelijk je klantdata in de vorm van bijvoorbeeld mailadressen gebruiken in je advertenties. Met deze data kun je vervolgens weer look-a-like doelgroepen maken. Dat wil zeggen dat Facebook gaat kijken naar jouw klantdata om vervolgens personen te vinden die erg vergelijkbaar zijn met jouw klanten.

Natuurlijk heb je daarnaast nog de mogelijkheid om op demografische en geografische gegevens te targeten. En dat is nog niet alles, want ook interesses en gedrag kun je gebruiken om je advertenties op toe te spitsen. Iets waar Facebook zich mee onderscheidt ten opzichte van andere Online Marketing kanalen.

 1. Merkbekendheid
 2. Bereik
 3. Verkeer
 4. Appinstallaties
 5. Videoweergaven
 6. Leads genereren
 7. Betrokkenheid bij bericht
 8. Pagina vind-ik-leuks
 9. Reacties op evenementen
 10. Chatberichten
 11. Conversies
 12. Verkopen uit productcatalogus
 13. Winkelbezoeken

Enthousiast en klaar om aan de slag te gaan?

Wij zeker! Neem direct contact met ons.

En als laatste mogelijkheid kun je jouw website bezoekers retargeten op Facebook. Wil je bijvoorbeeld mensen op Facebook bereiken die een specifieke actie op je website hebben bekeken, kun je die een aparte advertentie laten zien, om zo weer de aandacht te trekken. Dit kan uiteraard ook dynamisch ingesteld worden, zodat de bekeken producten weer terug te vinden zijn in de tijdlijn van deze klanten.

Het laatste gedeelte en zeker niet onbelangrijkste is het opzetten van content. Er dient goed nagedacht te worden over tekst, beeld en de advertentievorm die je wilt gebruiken. Alles moet elkaar versterken en in balans zijn. Je moet een met je content een Thumb-Stopping moment creëren, waarbij je in slechts een paar seconden al de inhoud van je advertentie kunt zien.

Natuurlijk zijn hier ook legio aan mogelijkheden beschikbaar in de vorm van bijvoorbeeld link posts, carrousel posts, video en de mobile only advertentievorm: de Canvas Ad. De keuzes dienen wel in lijn te liggen met de gekozen doelstelling en de doelgroepen die je wilt bereiken.

Daarnaast biedt Facebook ook de mogelijkheid om direct de advertenties ook op Instagram uit te zetten. Niet heel lang geleden heeft de gigant Facebook het kanaal Instagram namelijk overgenomen en zijn deze twee steeds meer in elkaar verweven. Uiteraard hebben beide kanalen zijn eigen karakter behouden, maar biedt het wel mooie kansen om ook direct op dit platform te kunnen excelleren met je advertenties.

Met Facebook Advertising heb je de mogelijkheden voor handen om gericht te kunnen adverteren binnen diverse doelgroepen, zodat je de juiste boodschap kunt voorschotelen binnen de verschillende fases van de Customer Journey. Een uitdaging die wij graag aanpakken en wij je graag bij willen helpen.

Blijf op de hoogte van het online marketing nieuws!

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief naar onze klanten én geïnteresseerden. Deze nieuwsbrief staat vol met de laatste nieuwtjes op online marketing gebied. Wil je dus op een eenvoudige manier op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op online marketing gebied schrijf je dan snel in!

Bloovi
Combell
Decovry
Eventplanner.be / .nl
Halito
IgnitionOne
Roompot Vakanties
Verhuurwinkel.nl
Bing Ads
Connections
Dakenshop
Hogenboom Vakantieparken
StoryMe
Wellens Men
BandenConcurrent
Starss
Nilsson
Novid
Pinkminds
Villapark de Paardekreek
Sentia
Thermaalbad Arcen
BTS Tank Solutions
Dr. Feriduni Hair Clinic
LightBrands
Staen
Van Mele Tuinmeubelen
Neapharma
Klok'uus