Een online marketingstrategie verandert continue. Elke dag, week, maand zijn er op het gebied van online marketing nieuwe mogelijkheden die alles kunnen veranderen. Of het nu nieuwe functies zijn binnen Google Ads, nieuwe social mediakanalen, Facebook updates, nieuwe formaten voor bannering, SEO-ranking updates of verschuivingen tussen mobile en desktop; ze hebben allemaal een impact op hoe je het beste om kan gaan met je budget.

Enthousiast en klaar om aan de slag te gaan?

Wij zeker! Neem direct contact met ons.

Een goede online marketingstrategie begint bij de basis, wat is voor jouw bedrijf belangrijk waarop je deze strategie gaat baseren?

 • Wil je groeien? En met hoeveel procent?
 • Hoeveel budget is er beschikbaar voor die groei?
 • Of wil je het budget optimaliseren?
 • Wil je marktaandeel veroveren van je concurrenten?
 • Wil je nieuwe markten aanboren?
 • Wat is de staat van je website/platform?
 • Heb je een developer die meewerkt?
 • Wie is je doelgroep? Zijn er personas beschikbaar?
 • Etc..

Onze diensten

Customer Journey

Om tot een succesvolle online business te komen is het belangrijk dat je weet waar je klanten en prospects online mee bezig zijn en hoe deze bediend willen worden wanneer zij je website bezoeken. Inzicht hierin maakt het mogelijk het pad tot een aankoop zo aantrekkelijk mogelijk in te richten. Eén van de manieren om meer uit je webshop of website te halen is het inzichtelijk maken van de customer journey van je klant. Envoker weet alles van online klantreizen en helpt je graag de klantbeleving naar een hoger niveau te tillen.

Customer Journey

See – Think – Do – Care

Een bezoeker van je website of webshop gaat in de meeste gevallen niet direct over tot een aankoop. Ook wanneer de bezoeker in principe interesse heeft in een door jou aangeboden product of dienst volgt vaak eerst een oriëntatie- en eventuele vergelijkingsperiode. Je kunt een potentiële klant natuurlijk wel de gewenste kant op sturen en een aankoop stimuleren. Een van de online marketingstrategieën die wij daarvoor gebruiken bij Envoker is Google’s ‘See-Think-Do-Care model’.

See – Think – Do – Care

Zoekmachinemarketing

Hieronder verstaan we zowel het betaalde (i.e. Google Ads, BingAds) als het onbetaalde (Organische) zoekverkeer. Zoekmachine marketing zit voornamelijk onderaan de marketingfunnel omdat de intentie duidelijk en goed afgevangen kan worden. Budgettair is zoekmachinemarketing daarom het snelst onder controle en vrijwel altijd winstgevend te maken.

Hierdoor kan je vrij snel groei en winst realiseren welke je kan inzetten voor andere online marketingkanalen hoger in de funnel. Dit maakt zoekmachinemarketing een basispijler die in de meeste gevallen het eerst wordt opgepakt vanuit de online marketingstrategie.

Sales gedreven doelstellingen verschillen absoluut van branding gedreven doelstellingen en beïnvloeden de prioriteit van zoekmachinemarketing t.o.v. de andere kanalen.

Deze pijler van de online marketingstrategie bestaat voornamelijk uit adverteren in Google en Bing, technische zoekmachine optimalisatie, on-page zoekmachine optimalisatie en off-page zoekmachine optimalisatie.

WebAnalytics & Business Intelligence

Zonder correcte data in websitegebruik en campagneprestaties kan er geen goede opvolging zijn voor de online marketingstrategie. Correctheid van Analytics en Tag Manager zijn daarmee integraal onderdeel bij de start van iedere samenwerking.

Samen vertalen we de marketingdoelstellingen naar heldere KPIs. Deze KPIs zetten we om in een meetplan voor de website(s). En meetplannen worden vervolgens door ons of met ondersteuning van ons geïmplementeerd. Na implementatie komt te interpretatie van de data. De data zetten we om in business intelligence waarmee we door optimaliseren.

Voor het bepalen van het meetplan kan er gedacht worden aan de volgende vraagstukken: correctheid technische implementatie, acties om door te meten, doelconversies bepalen, e-commerce functies optimaal benutten, correct gebruik Google Tag Manager, dashboarding en rapportage behoeften.

Display/Bannering/RTB

De mogelijkheden van de display-kanalen zijn vrijwel grenzeloos en elke dag komen er nieuwe ontwikkelingen bij. Voor sales gedreven strategieën adviseren we in basis te starten met een stukje retargeting en prospecting waarbij je snel kan uitbreiden, afhankelijk van het resultaat, naar zaken als DoubleClick, Adroll, Criteo, Premium Display, Youtube/Video en Gmail Sponsored Promotions.

Display is een enorm krachtig kanaal met een breed bereik voor branding doelstellingen. Wanneer het groeien van de merknaam onderdeel is van de online marketingstrategie zullen de display-kanalen een leidende rol spelen in de aanpak.

Om de online marketingstrategie te bepalen binnen de display-kanalen zullen we ons samen over enkele vraagstukken buigen. Denk hierbij aan o.a.:

 • Heb ik een sales en/of branding doelstelling?
 • Waar zit mijn doelgroep online?
 • Wat wil ik tegen mijn doelgroep zeggen?
 • Wat verwacht ik van mijn doelgroep?
 • Hoe wil ik deze kanalen doormeten en evalueren?
 • Etc.

Alle andere aspecten van een goede online marketingstrategie zijn vrijwel altijd aanvullend op bovenstaande. Uiteraard zijn er uitzonderingen en bedrijven die zich zeer succesvol op social media marketing richten of puur op e-mail marketing of video advertising. Dat zal waarschijnlijk dan zijn omdat hun doelgroep zich in mindere mate begeeft op search gebied. Als voorbeeld een benzinepomphouder; Deze hoeft niet direct met SEO aan de slag (behalve zijn Google Mijn Bedrijf en wat relevante content), deze zal juist met social media gave acties kunnen uitzetten.

Ieder bedrijf is echter anders en behoeft daarmee altijd een aanpak op maat. We zijn niet bang om onze aanpak te delen in een kennismakingsgesprek en/of vervolgtraject. We zijn er namelijk van overtuigd dat het niet de theorie is die het maximale uit een complete online marketingstrategie haalt, maar de persoon die deze bedenkt, bewaakt en uitrolt.

Aan de hand van jouw doelstellingen en wensen kunnen we een passend voorstel maken. Je zult merken dat we direct en helder zijn in de communicatie. We hebben dan ook geen salesafdeling met accountmanagers; alles verloopt via de marketeers. Lekker efficiënt, overzichtelijk en geen ruis op de lijn!

Wanneer je ervoor kiest om met ons samen te werken krijg je een vaste marketeer. Een marketeer die bij jullie normen, waarden en werkwijze past. Iedere marketeer is anders, aan de hand van kleuren profielen en kennismakingsgesprekken zorgen we samen dat de juiste marketeer met jullie gaat samenwerken.

Blijf op de hoogte van het online marketing nieuws!

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief naar onze klanten én geïnteresseerden. Deze nieuwsbrief staat vol met de laatste nieuwtjes op online marketing gebied. Wil je dus op een eenvoudige manier op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op online marketing gebied schrijf je dan snel in!

Recente artikelen

Bloovi
Combell
Decovry
Eventplanner.be / .nl
Halito
IgnitionOne
Roompot Vakanties
Verhuurwinkel.nl
Bing Ads
Connections
Dakenshop
Hogenboom Vakantieparken
StoryMe
Wellens Men
BandenConcurrent
Starss
Nilsson
Novid
Pinkminds
Villapark de Paardekreek
Sentia
Thermaalbad Arcen
BTS Tank Solutions
Dr. Feriduni Hair Clinic
LightBrands
Staen
Van Mele Tuinmeubelen
Neapharma
Klok'uus