Online leadgeneratie stimuleren en creëren

Voor een website of webwinkel is het uiterst belangrijk om gevonden en bezocht te worden door internetgebruikers. Als het vele verkeer op je site echter niet leidt tot betere verkoopcijfers kan dit erop duiden dat je niet de juiste doelgroep bereikt. Om voor meer potentiële klanten te zorgen en zodoende in te zetten op betere verkoopcijfers is online lead generation essentieel. Als internetmarketingbureau weten we bij Envoker alles over het genereren van leads, en welke kansen deze bieden bij het creëren van meer omzet en naamsbekendheid.

Leads genereren veelzijdige activiteit

Met de marketingterm ‘lead’ worden meerdere dingen bedoeld. Een lead kan bijvoorbeeld het online indienen van een aanvraag voor meer informatie zijn, een inschrijving op een nieuwsbrief, het downloaden van een brochure of een andere actie op je website. Het uitgangspunt bij leadgeneratie is dat de potentieel geïnteresseerde online bezoeker het eerste contact legt. Overigens hoeft dit niet altijd een particuliere klant te zijn. Ook een onderneming of organisatie die zich tot een ander bedrijf wendt voor informatie of een samenwerking, geldt als een lead. Niet elke lead is echter even waardevol. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je online bruikbare leads genereert. Bijkomende vragen die beantwoord moeten worden zijn wat een lead mag kosten, hoe je het aantal leads en het rendement ervan verhoogt, en welke inzichten daarvoor nodig zijn.

Enthousiast en klaar om aan de slag te gaan?

Wij zeker! Neem direct contact met ons.

Succesvolle lead generation website

Het eerste wat je moet weten om te werken aan het verkrijgen van leads is waar je doelgroep zich bevindt en hoe deze het best te benaderen. Om potentiële klanten aan te spreken en naar je website te leiden kan je allerlei online activiteiten ontplooien. Denk aan onder meer het opzetten van displaycampagnes en het ontwikkelen van specifieke landingspagina’s waarin je specifieke informatie aanbiedt in ruil voor contactgegevens. Hoe een en ander moet worden ingevuld ligt aan je doelstellingen en de aard van je site of shop. Ook de uitwerking verschilt. Je kunt leads genereren voor het opbouwen of uitbreiden van een e-mailadressenbestand, het aantrekken van nieuwe leden of donateurs, de werving van social-mediavolgers of het bevorderen van offerteaanvragen en contactverzoeken. Door consequent op deze zaken aan te sturen en in te spelen kan lead generation websites en webshops een steeds grotere klantenkring bezorgen.

Vervolgtraject leads online genereren

Meer leads zijn een goed begin, maar niet voldoende om je site succesvoller te maken. Het uiteindelijke doel is om van geïnteresseerde websitebezoekers daadwerkelijke klanten te maken. Dat kan je stimuleren met een ijzersterke website, die zich concreet richt op de doelgroep. Uitnodigende content, een logische opbouw van je site, en goed geplaatste en relevante links zijn enkele manieren om bezoekers te verleiden tot een aankoop. Cruciaal in het opvolgen van leads is een nauwe samenwerking tussen de marketingafdeling en het salesteam. De marketeers zorgen voor het leads genereren, terwijl de verkopers deze tot klanten converteren. Korte onderlinge lijnen zijn daarom vereist. Envoker helpt je graag met het bepalen van je doelgroep en het opstellen van een overtuigende strategie rond leadgeneratie om je bedrijf, webshop of organisatie te laten groeien.

Blijf op de hoogte van het online marketing nieuws!

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief naar onze klanten én geïnteresseerden. Deze nieuwsbrief staat vol met de laatste nieuwtjes op online marketing gebied. Wil je dus op een eenvoudige manier op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op online marketing gebied schrijf je dan snel in!

Bloovi
Combell
Decovry
Eventplanner.be / .nl
Halito
IgnitionOne
Roompot Vakanties
Verhuurwinkel.nl
Bing Ads
Connections
Dakenshop
Hogenboom Vakantieparken
StoryMe
Wellens Men
BandenConcurrent
Starss
Nilsson
Novid
Pinkminds
Villapark de Paardekreek
Sentia
Thermaalbad Arcen
BTS Tank Solutions
Dr. Feriduni Hair Clinic
LightBrands
Staen
Van Mele Tuinmeubelen
Neapharma
Klok'uus