Verhoog je sales door gerichte feedmarketing

Wie online producten verkoopt, wil met het meest actuele aanbod in een zo groot mogelijke digitale etalage staan. Maar elke keer handmatig productcampagnes opzetten voor Google Shopping, Marktplaats, Bol.com, Amazon of een ander platform of vergelijkingssite is een complex, tijdrovend en kostbaar karwei.

Envoker helpt jou om je productdatabase om te zetten in een producfeed om zo de online vindbaarheid van je producten te vergroten. Onze feedmarketing experts weten als geen ander hoe ze jouw producten snel zichtbaar en vindbaar maken dankzij de gerichte feed management oplossing. Dankzij de inzet van feedmarketing bereik je een miljoenenpubliek en genereer je uiteindelijk volop verkeer naar jouw producten. En ook nog eens volledig geautomatiseerd.  

Het belang van een goede productfeed

Hoe werkt feedmarketing precies? Om met je producten een prominent plekje te krijgen op verschillende platformen en vergelijkingssites zijn verschillende zaken van groot belang. Naast mooie productfoto’s is het essentieel om actuele en volledige productinformatie te verzamelen. Of het nu gaat om kleding, elektronica of boeken: adverteerders en klanten willen alles weten, van productkenmerken tot prijzen en voorraadniveaus. Hoe completer, hoe beter.

Al deze informatie moet worden verwerkt in een exportbestand, ook wel productfeed genoemd. De productfeed verspreid je vervolgens via een feedmanager (wij gebruiken hiervoor Channable) naar de grote ‘feedgebaseerde’ webwinkels en vergelijkingssites. Zo beschikken de online adverteerders automatisch over je meest actuele productaanbod. Dit aanbod kun je verspreiden over meer dan 100+ websites en platformen.

Feed Marketing

Enthousiast en klaar om aan de slag te gaan?

Wij zeker! Neem direct contact met ons.

Optimaliseren van de productfeed

Feedmarketing vraagt om specialistische kennis van platforms; elke adverteerder of webshop stelt weer andere eisen aan een productfeed. Onze specialisten kennen sites als Bol.com, Marktplaats en Google Shopping door en door en weten precies waar de productfeed voor elk afzonderlijk platform aan moet voldoen. Wij zorgen dan ook voor geoptimaliseerde feed die zorgt voor betere resultaten. Door naar de data te kijken, deze te analyseren blijven we de feed ook continu optimaliseren. Zo werk je dus continu aan het finetunen en bijsturen van je feedcampagnes, allemaal gebaseerd op data. Welke producten verkopen minder goed, wat zijn je bestsellers, hoe kunnen we die labelen en extra aandacht geven? Op deze manier werk je aan gerichte data-driven productcampagnes die je heel veel handwerk besparen, maar wel gericht omzet opleveren.

Samen met een vaste marketeer van Envoker stel je van A tot Z een strategie op, waarin je bepaalt hoe, met welke producten en op welke platforms je wilt adverteren. Om je optimaal te kunnen helpen werk je samen met een vaste specialist. Je schakelt niet tussen verschillende experts en afdelingen van Envoker en houdt korte lijntjes. Onze samenwerking is gebaseerd op vertrouwen, transparantie en ambitie. Alleen op die manier halen we het optimale resultaat.

Marketing with Feeds

Jarenlange ervaring met feedmarketing

Envoker helpt vele klanten in Nederland en België bij hun feedmarketing, van kleine tot grote bedrijven. Met onze kennis en ervaring brengen we ook maar al te graag jouw producten dichter bij je doelgroep. Wil je gebruikmaken van de online hulp van Envoker of heb je vragen over feedmarketing? Neem dan snel contact met ons op via info@envoker.nl of +31 6 14180624!

Blijf op de hoogte van het online marketing nieuws!

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief naar onze klanten én geïnteresseerden. Deze nieuwsbrief staat vol met de laatste nieuwtjes op online marketing gebied. Wil je dus op een eenvoudige manier op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op online marketing gebied schrijf je dan snel in!

Bloovi
Combell
Decovry
Eventplanner.be / .nl
Halito
IgnitionOne
Roompot Vakanties
Verhuurwinkel.nl
Bing Ads
Connections
Dakenshop
Hogenboom Vakantieparken
StoryMe
Wellens Men
BandenConcurrent
Starss
Nilsson
Novid
Pinkminds
Villapark de Paardekreek
Sentia
Thermaalbad Arcen
BTS Tank Solutions
Dr. Feriduni Hair Clinic
LightBrands
Staen
Van Mele Tuinmeubelen
Neapharma
Klok'uus