Meer naamsbekendheid met Gmail Sponsored Promotions

Wanneer je online een product of dienst te verkopen hebt, ben je altijd op zoek naar nieuwe potentiële klanten. Om die te bereiken en voor je shop of site te interesseren, kan je diverse voor het internet ontwikkelde promotiemiddelen inzetten. Bekende vormen daarvan zijn display- en video-advertenties die aan bezoekers van specifieke websites worden getoond. Voor een meer directe benadering van je doelgroep is Gmail advertising een interessant kanaal. Envoker Internet Marketing helpt met het opzetten van een Gmail Sponsored Promotions-campagne, ook wel GSP-campagne genoemd.

Wat houdt een GSP-campagne in?

Zoals bekend is Gmail het e-mailprogramma van Google. Een GSP-campagne heeft dan ook alles te maken met de Gmail-inbox. Anders dan de naam van deze vorm van online marketing doet vermoeden, hoef je niet eerst een bestand met e-mailadressen aan te leggen om bij Gmail aangesloten internetgebruikers te kunnen bereiken. GSP-advertenties zien eruit als e-mails en worden weliswaar in het Gmail-postvak getoond, maar zijn geen daadwerkelijke inboxberichten. Bij het aanklikken, krijgt men namelijk een advertentie te zien. In tegenstelling tot wat bij reguliere e-mailmarketing het geval is, bepaalt met Gmail Sponsored Promotions de opdrachtgever van de reclamecampagne in wiens postvak de advertentie verschijnt. Welke Gmail-gebruikers deze gesponsorde update te zien krijgen, wordt vastgesteld aan de hand van de ingestelde targetingopties die de adverteerde gebruikt in zijn GSP-campagne.

Enthousiast en klaar om aan de slag te gaan?

Wij zeker! Neem direct contact met ons.

Gmail advertising: bijzonder veelzijdig en effectief

Het opzetten van GSP campagnes doe je in de user-interface van Google Ads, tot eind juli 2018 bekend als Google AdWords. Dit betekent dat online GSP-acties binnen deze Ads-omgeving kunnen worden gecreëerd. Daarbij maak je gebruik van de verschillende targetingopties. Het is bijvoorbeeld mogelijk om je Gmail-doelgroep te bepalen op basis van locatie, taal, geslacht of leeftijd. Verder kan je de aard van het apparaat waarop men de Gmail-inbox bekijkt instellen, bijvoorbeeld smartphone, laptop of desktop. Een andere beschikbare vorm van GSP-targeting is die op grond van de content. Hierbij bepaal je als opdrachtgever of adverteerder de zoekwoorden die voor een specifieke campagne van belang zijn. Wanneer de inhoud van e-mails in een Gmail-postvak overeenkomt met deze keywords, krijgt de gebruiker de advertentie te zien. Ook het kiezen van affiniteitsgroepen zoals bij reguliere displaycampagnes is mogelijk.

Gmail sponsored promotions inzetten

Welke targetinginstellingen het best zijn, hangt vooral af van de doelstelling van je campagne en wat je wilt promoten. GSP kan worden ingezet om een product of dienst onder de aandacht te brengen of om meer naamsbekendheid of ‘brand awareness’ te genereren. De praktijk leert dat vooral dit laatste zich goed leent voor advertising via Gmail. Het werven van nieuwe prospects en potentieel geïnteresseerden is daarom de meest gekozen doelstelling van een GSP-advertentiecampagne. Omdat Google Ads continu wordt doorontwikkeld en uitgebreid met nieuwe opties, zijn ook de mogelijkheden rond Gmail-marketing steeds aan verandering onderhevig. Om je GSP-campagne tot een succes te maken is het daarom verstandig Envoker erbij te betrekken. Wij hebben veel ervaring met adverteren via Gmail en ontwikkelen in overleg met jou een aansprekende en afgewogen Gmail Sponsored Promotions-campagne.

Blijf op de hoogte van het online marketing nieuws!

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief naar onze klanten én geïnteresseerden. Deze nieuwsbrief staat vol met de laatste nieuwtjes op online marketing gebied. Wil je dus op een eenvoudige manier op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op online marketing gebied schrijf je dan snel in!

Bloovi
Combell
Decovry
Eventplanner.be / .nl
Halito
IgnitionOne
Roompot Vakanties
Verhuurwinkel.nl
Bing Ads
Connections
Dakenshop
Hogenboom Vakantieparken
StoryMe
Wellens Men
BandenConcurrent
Starss
Nilsson
Novid
Pinkminds
Villapark de Paardekreek
Sentia
Thermaalbad Arcen
BTS Tank Solutions
Dr. Feriduni Hair Clinic
LightBrands
Staen
Van Mele Tuinmeubelen
Neapharma
Klok'uus